De mogelijkheden van thuiszorg zijn enorm. Het kan zijn dat u slechts hulp nodig heeft bij het aantrekken van uw steunkousen of tijdens het wassen. Maar het kan ook zijn dat u hele specifieke verpleegkundige zorg nodig heeft, zoals het verzorgen van uw stoma.

Welke zorg het best bij u past, komt aan bod tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek. Een verpleegkundige komt bij u thuis langs om te bespreken waar u mee geholpen bent. We maken afspraken over de zorg waarna u in sommige gevallen de volgende dag al hulp in huis krijgt.

Thuisbegeleiding is een laagdrempelige en praktische vorm van begeleiding voor mensen die de grip op het dagelijks leven (dreigen te) verliezen. Denk hierbij aan gezinnen met opvoedkundige problemen, psychiatrische patiënten, mensen met een verstandelijke beperking, alleenstaanden in een kwetsbare situatie en dementerenden. Onze Thuisbegeleiders helpen u bij het structureren van het dagelijks leven. Daarnaast bevorderen zij de zelfredzaamheid en wijzen ze de weg om uw sociale netwerk te versterken.

Cursus: Eten de baas, ik kies het eten!

Een cursus voor vrouwen én mannen met eet- en gewichtproblemen. Zónder dieet en zónder weegschaal gaat u met uw eetgewoonten aan de slag. De cursus wordt begeleid  door een diëtist.

Herkent u zich in één van de volgende situaties:  

  • Alleen op de bank zitten en niet kunnen stoppen met snoepen
  • Jezelf troosten met een reep chocolade
  • Eén koekje willen nemen, maar vervolgens het hele pak leegeten
  • Tijdens een verjaardag niets nemen, maar thuis wel de koelkast plunderen

Als u een haat-liefdeverhouding met eten en de weegschaal hebt, en als eten zo’n grote rol speelt dat het u belemmert in uw dagelijks leven, dan is deze cursus iets voor u!

Deze cursus betekent niet weer een nieuw dieet en is ook niet alleen bedoeld voor mensen met overgewicht. Ook mensen met ondergewicht of andere problemen met eten zijn van harte welkom! De interactieve cursus leert u om te kijken welke rol eten in uw leven vervult. U bepaalt zelf hoe u dat wilt veranderen, in gesprek met lotgenoten

Cursusduur

6 bijeenkomsten van 2 uur.
Na aanmelding volgt een intakegesprek met de cursusleidster.

Kosten

De cursus kost € 185,- inclusief cursusmateriaal.
De cursus wordt in de meeste gevallen, afhankelijk van uw zorgverzekeraar, vergoed vanuit de basisverzekering, aanvullende verzekering of ketenzorg.

Wilt u meer informatie over de cursus? Stel hier uw vraag of neem telefonisch contact met ons op via 088-560 2200.
Vul het inschrijfformulier in om u meteen aan te melden voor de cursus.

Cursus: Stoppen met roken: Voel je Vrij

De cursus ‘Voel je Vrij’ is ontwikkeld door Momentum en wordt gegeven door een longverpleegkundige van TWB Thuiszorg met Aandacht. De cursus is bedoeld voor rokende mensen die één of meerdere vergeefse stoppogingen hebben gedaan. De slagingskans om te stoppen met roken is door deze cursus ruim 3 maal groter dan wanneer u het op eigen houtje probeert. Deze curcus is toegankelijk voor iedereen die zich individueel inschrijft, maar wordt ook georganiseerd voor bedrijven. Wilt u dat uw medewerkers een gezondere leefstijl krijgen? Dan kan deze cursus ook voor uw bedrijf georganiseerd worden.

Gedurende de bijeenkomsten wordt ingegaan op de vier fasen van het stoppen met roken, te weten: de voorbereidingsfase, de actie, het volhouden en tot slot het maken van een plan. De training wordt gegeven aan een groep van ongeveer 10 deelnemers. Naast uitleg door de trainer bestaat er tijdens de training ook veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. De deelnemers ontvangen een bijbehorend cursusboek.

Ervaringen van cursisten

Drie medewerkers van Leaf,  de vroegere Red Band, hebben op kosten van de baas bij TWB de cursus Stoppen met roken met succes gevolgd. “Toon heeft het in het begin heel moeilijk gehad, maar nu gaat het goed. Jan zegt dat hij niet tegen nicotinepleisters kon, maar zonder ging het vlot. Rinie vergat een keer zijn pleister: “Het is een wonder dat toen alle deuren heel zijn gebleven.” Over de geldbesparing zijn de heren niet enthousiast. De mededeling van Jan dat één keer winkelen van de vrouw alles weer teniet doet, wordt door alle mannen onderschreven.” De voormalige zware rokers missen nog wel de bewegingen die bij het rookritueel horen. Toon gebruikt, om zijn handen bezig te houden, daar een kralenkettinkje voor.

Cursusduur

De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten van 2 uur in een periode van 10 weken.

Startdatum & locatie

De cursus start bij voldoende aanmeldingen en wordt georganiseerd in Roosendaal of Bergen op Zoom. Training op een andere locatie is in overleg ook mogelijk.

Kosten

De cursus, gecombineerd met nicotinevervangers of receptgeneesmiddelen voor stoppen met roken, wordt in sommige gevallen zelfs volledig vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekeraar. 
De cursus Stoppen met Roken valt onder het eigen risico. 

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie over de cursus? Laat dan hier uw gegevens achter.
Onze longverpleegkundige neemt persoonlijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Klik hier om u meteen aan te melden.

Cursus: Gezond leven met Astma en COPD

COPD is een chronische ziekte die veel invloed heeft op uw dagelijkse leven. Dat is niet altijd makkelijk. Om zo gezond mogelijk te leven met Astma en COPD  is het belangrijk dat u in een vroegtijdig stadium weet hoe u dat kunt doen.

In de cursus Gezond Leven met Astma en COPD krijgt u informatie over de invloed van een gezonde leefstijl op het verbeteren van uw conditie. Hoe kunt  u ondergewicht of overgewicht  voorkomen en hoe kunt u uw conditie verbeteren?
De cursus helpt u hoe u met wat aanpassingen in uw leefstijl prima met een lichte tot matige vorm van COPD kunt leven.

Cursusduur

De cursus Gezond Leven met Astma en COPD bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 uur en wordt begeleid door een diëtist en een longverpleegkundige.

Locatie

Roosendaal, Belder 2-4

Startdatum

De cursus start bij voldoende aanmeldingen.

Kosten

De cursus Gezond leven met Astma en COPD wordt vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering

 

Meer informatie en direct aanmelden

Voor meer informatie over de cursus bel 088 – 560 2020 of laat hier uw gegevens achter. Onze diëtist neemt direct contact met u op.

Klik hier om u direct aan te melden voor de cursus Gezond leven met Astma en COPD.

 

Sara Huishoudelijke hulp

Vivamus vel ultrices justo. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.

Sara