Op deze pagina vindt u informatie over thuisbegeleiding en wat TWB hierin kan betekenen. Want als mensen door omstandigheden of ziekte in de problemen zijn geraakt, en de grip op het dagelijks leven verliezen, lukt het ze niet altijd om hier zelfstandig weer uit te komen.

Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor het, korte of lange tijd, niet mogelijk is om (alle) huishoudelijke taken zelf te doen. Als dat bij u het geval is, aarzel dan niet en schakel onze hulp in. Afhankelijk van uw indicatie, wensen en mogelijkheden, kijken we samen naar de beste invulling voor hulp bij uw huishouden.

De wondverpleegkundige is een verpleegkundige die gespecialiseerd is in vragen rondom wondzorg.

Zij adviseert, ondersteunt, verwijst en begeleidt cliënten en verwijzers met vragen en/of problemen rondom wondverzorging. Zij is voor u het centrale aanspreekpunt in de thuissituatie in West-Brabant.

De Urologie-, continentie- en Stomazorg- verpleegkundige is een verpleegkundige die gespecialiseerd is in vragen rondom urologie, continentie en stomazorg.
De UCS-verpleegkundige adviseert, verwijst en begeleidt u bij problemen rondom katheterzorg, continentie, het kunnen ophouden van de urine en de ontlasting en stomazorg.

De mogelijkheden van thuiszorg zijn enorm. Het kan zijn dat u slechts hulp nodig heeft bij het aantrekken van uw steunkousen of tijdens het wassen. Maar het kan ook zijn dat u hele specifieke verpleegkundige zorg nodig heeft, zoals het verzorgen van uw stoma.

In onderstaande gemeenten verleent TWB Huishoudelijke Hulp. De aanvraag voor hulp kunt u bij het betreffende Wmo-loket van uw gemeente indienen.

Dagbesteding biedt een zinvolle en leuke invulling van de dag wanneer u vanwege uw gezondheid of hoge leeftijd weinig zelfstandig buiten de deur komt. Samen met andere deelnemers onderneemt u activiteiten om uw geheugen te trainen, in beweging te blijven en uw dagelijkse vaardigheden te behouden.

Sara Huishoudelijke hulp

Vivamus vel ultrices justo. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.

Sara