Opvoeding

Je hebt makkelijke kinderen en temperamentvolle kinderen. Je hebt beweeglijke kinderen en kinderen die een hele tijd zoet zijn met een doos blokken. Je hebt rustige ouders en drukke ouders. Je hebt ouders met veel geduld en ouders die wat feller kunnen reageren. Met geen van de kinderen is iets mis, met geen van de ouders ook. Toch botst het weleens tussen ouders en kinderen en dan vraag je jezelf af doe ik het wel goed? Maar wat is nou het geheim van “goed opvoeden”?

Belangrijk is dat jij als ouder goed in je vel zit. Als je als ouders als team optreedt, dezelfde regels toepast maar daarin toch jezelf kan zijn, geef je je peuter een veilig gevoel. Hij weet dan wat mag en wat niet mag. Je peuter heeft veel behoefte aan die duidelijkheid. Prijs je kind regelmatig voor alle dingen die hij goed doet. Een aai over zijn bol, een knuffel of een complimentje daar groeit je kind van!

Observatie kinderdagverblijf / peuterspeelzaal

Heb je twijfels over het gedrag of de ontwikkeling van je kind dan kun je ook een observatie bij de jeugdverpleegkundige aanvragen.

Cursus of informatiebijeenkomst

Alle ouders zitten met vragen over de opvoeding. Vind je het leuk om daar met elkaar over te praten en daarnaast tips te krijgen over positief opvoeden? Geef je dan op voor een workshop of een cursus op het consultatiebureau. Je kunt je vragen natuurlijk ook aan de jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau stellen.

Wil je alvast online wat opvoedtips bekijken? Volg dan de de gratis 10 stappen cursus peuters opvoeden online!

Kortdurende Video Home Training

Kortdurende Video hometraining is een methode om ouders met behulp van 2-3 videobeelden te ondersteunen bij dagelijkse opvoedmomenten. Je krijgt op een positieve manier inzicht in het contact tussen jezelf en je kind.